Rdeča vina
Rdeče vino naj bi vsebovalo naravne antioksidante, ki izničijo delovanje škodljivih prostih radikalov v telesu. Strokovnjaki svetujejo, da je zmerno uživanje rdečega vina zato povezano z zmanjševanjem tveganja za nastanek bolezni srca, delovalo naj bi varovalno pred nastankom ateroskleroze, antioksidant resveratrol, ki ga najdemo v rdečem vinu, pa lahko pripomore k zaviranju nastanka rakavih obolenj.
Pri nas so rdeča vina zastopana le v 20 odstotnem deležu.
Kakšna rdeča vina vam ponujamo?
- Vina so žive rubinaste barve,
- s sadnim vonjem,
- aroma vina spominja na gozdne sadeže,
- prijetnega in polnega okusa.
- V ustih je vino bogato, polno, gladko s prijetno svežino,
- srednje močno uravnovešeno kislino katero daje vinu ob okušanju značilno toplino.
Smo v vas zdramili zanimanje za pokušnjo?