Turistična kmetija Pri kapeli

Turistična kmetija "Pri kapeli" je urejena domačija, ki se je drži ime Pri kapeli. Stoji na koncu vasi Drbetinci, na gričku, s katerega se ponuja čudovit pogled na dolino. Pogled zaplava proti 15 kilometrov oddaljenemu Ptuju, približno toliko stran pa je tudi Gornja Radgona. Družina skrbi, da ostane gostom, ki pridejo na njihovo kmetijo, ta del Slovenije v prijetnem spominu.

Brez dobre hrane seveda ni lepih spominov, zato na kmetiji skrbno izbiramo jedila, ki jih ponudimo svojim gostom. Znani smo po gobah in gobjih jedeh. Na kmetiji pridelujemo in predelujemo jabolka in zaradi tega gostom ponudimo tudi sveža jabolka, jabolčni sok, jabolčni kis, suhe krhlje, marmelade, čaje.

Kot dobri gostitelji povabimo naše obiskovalce tudi k obiranju sadja ali h kateremu drugemu kmečkemu opravilu. Popeljemo jih tudi po zanimivi in mirni okolici, predstavimo kmetijo in otroke popeljemo med domače živali. Sicer pa jim svetujemo, da se odpeljejo do ptujskega gradu in si ogledajo še Ptuj, Ptujsko goro, morda klet na Ptuju, v Gornji Radgoni pa Lenart. Ker okoliške ceste niso polne avtomobilov, je prijetno kolesariti ali teči; v bližini kmetije je tudi steza za trim.

FaLang translation system by Faboba