Aktivnosti

Na naši turistični kmetiji se zavedamo, da imajo ljudje zadnje čase zelo malo časa zase. Želimo, da kadar si čas le vzamete, da ga poskusite izkoristiti kvalitetno.

Turistična kmetija Pri kapeli vam ponuja, da doživite nekaj več - razvajali bomo vse vaše čute. Občudujte in občutite neokrnjeno naravo Slovenskih goric, razvajajte svoje brbončice s pristno kmečko kuhinjo in kozarcem najprestižnejšega domačega vina. Ali še poznate vonj domačih jabolk ali pristnega jabolčnega kisa?

Spoznajte, odkrivajte, občutite.

Kolesarjenje

kolesarjenjePrekolesarite del naših prelepih Slovenskih goric v miru in v redkem prometu, ki se raztezajo od ravnic med reko Pesnico in potokom Ščavnico pa do gričov, ki so ravno dovolj visoki, da zadovoljijo našo potrebo po vzponih.

Otroško igrišče

Na kmetiji ni nikoli dolgčas. Vedno za najde kaj simpatičnega za početi. Vendar imamo tudi sami otroke in poznamo njihovo razigranost. Na vašo odgovornost se lahko igrajo na zasebnih igralih ob hiši, v primeru slabega vremena pa si lahko čas krajšate z družabnimi igrami ali pa narišete vtise, ki jih beležite med obiskom podeželja.

Pohodništvo /sprehod

Za obisk podeželja se ponavadi odločite, ko si zaželite malce miru, da si napolnite baterije ali za premislek.

Dandanes smo žal vse prepogosto vse bolj odtujeni od naravnega okolja, čeprav je ravno stik z naravo tisti, ki nam pogosto prežene skrbi in nas napolni z novimi močmi. Te ugotovitve potrjuje tudi vse več znanstvenikov, ki priporočajo zeleno vadbo.

Ponujamo vam velike možnosti, da se sprehodite v naravi, po gozdu ali pa med sadovnjaki in vinogradi. Naberite si novih moči in obenem spoznajte nasmejane domačine in prijazno naravo, ki vas bo sprejela z odprtimi rokami.

Pomoč na kmetiji

Ob želji, da doživite utrip življenja na kmetiji, vas lahko povabimo tudi k delu na kmetiji, odvisno je samo, kateri čas nas obiščete.

Najzanimivejša sta seveda trgatev ali obiranje jabolk, jemanje bučnic iz buč, trganje in likanje koruze in še več…

Ne glede na letni čas pa se nam pridružite pri peki:

  • pravega domačega rženega kruha iz krušne peči,
  • krapca ali pogačo,
  • gibanice,
  • lahko pa skuhamo tudi jabolčno marmelado.

Mljask!

Nordijska hoja

Nordijska hoja je ena izmed najbolj dostopnih in varnih telesnih aktivnosti, izvedljiva vse leto. Razgibajte se po gozdnih poteh, med sadovnjaki in vinogradi in občudujte slovenske lepote.

Kaj je lepšega kot nekaj narediti za sebe in se ob tem še zabavati.

FaLang translation system by Faboba